Pelletkachel kopen Balk

Vergelijk installateurs pelletketels Balk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Balk kopen stelt jou in staat om uw huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze vergelijker doorzoek je toepasbare informatie die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8561

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: type woning, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8561
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Balk wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de LX up 12 Cru-z van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €160,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Balk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Balk waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Balk

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een groene en prijstechnisch interessante installatie: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1400 per product.

pelletkachel installateurs in balk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verzonden kan worden. Veel uitvoerders focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen met betrekking tot je huis. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van de verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het design en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een professionele installateur in Balk. Vraag naar beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Balk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Balk?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat duizenden pelletketel / pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs erg serieus. De totale subsidie dat toe te passen is ligt doorgaans tussen de €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Atmosfera 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro 20 Vetro (Punto Fuoco), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Nina 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Balk. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8560, 8561.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!