Pelletkachel kopen Sondel

Vergelijk installateurs pelletketels Sondel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sondel kopen opent nieuwe deuren om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door pelletkachelrevolutie.nl ontdek jij praktische info die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 8565

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende variabelen. Denk aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8565
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sondel zeer interessant. Een voorbeeld is de LW up 15 Video black LW van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €950
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Sondel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de bewoners kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Sondel waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (april 2024) zijn erg wisselend. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sondel

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in sondel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen aangaande uw woonobject. Relevant zijn de grootte van het huis de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is het budget? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een uitstekende installateur in Sondel. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sondel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Sondel?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet mis. De tegemoetkoming dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen €800 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Giada Maiolica 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Nova 7 (Puros), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Beatrice 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Sondel. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8565.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!