Pelletkachel kopen Sint Nicolaasga

Vergelijk installateurs pelletketels Sint Nicolaasga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sint Nicolaasga kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van onze website bekijk jij accurate details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8521

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van allerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw type woning, wat het doel is, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8521
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sint Nicolaasga geen gek idee. Bijvoorbeeld de Moira SP van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sint Nicolaasga vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor een gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Sint Nicolaasga waar medewerkers u alle verschillende systemen kunnen tonen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Sint Nicolaasga

Een innovatieve en is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1400 per model.

pelletkachel installateurs in sint-nicolaasga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een systeem die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Sint Nicolaasga. Houd rekening met recensies en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Sint Nicolaasga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Sint Nicolaasga?

In de huidige situatie zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt duizenden pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €550 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Rittium 7 CTP 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • Penelope/Diana P/Calipso/Maia/Nike/Nausicaa (Phebo Stufe SRL), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.
 • Royal Air 120 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,3 [KW], €615 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sint Nicolaasga. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8520, 8521.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!