Pelletkachel kopen Boornzwaag

Vergelijk installateurs pelletketels Boornzwaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Boornzwaag kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze website check je waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 8526

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8526
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Boornzwaag misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Aspen 7 van het merk RavelliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Boornzwaag vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Boornzwaag waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden gevormd door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Boornzwaag

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in boornzwaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verstuurd zal worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we speciale vragen met betrekking tot uw woning. Voorbeelden zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je informatie kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook factoren als kleur / design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies een betrouwbare installateur in Boornzwaag. Houd rekening met beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Boornzwaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Boornzwaag?

Momenteel bestaan er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt wisselt tussen €650 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Rittium 7 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 10 kW Vesuvio (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Ecofire Andres 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Boornzwaag. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8526.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!