Pelletkachel kopen Haskerhorne

Vergelijk installateurs pelletketels Haskerhorne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haskerhorne kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via de pelletkachel-vergelijker bekijk jij uitgebreide raadgeving die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8506

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van meerdere zaken. Denk aan: jouw type woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8506
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Haskerhorne een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Elda Steel van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Relatief weinig onderhoud
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €160,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Haskerhorne vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Nederlanders gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga eens langs bij kachel showrooms in Haskerhorne waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. De marktprijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Haskerhorne

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Het systeem draagt zorg voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en kostenbesparende beslissing: lagere broeikas uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in haskerhorne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en tevens de offerte verzonden mag worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen over jouw woning. Relevant zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als het gewenste model en de afmetingen hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Haskerhorne. Check de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Haskerhorne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Haskerhorne?

Hedendaags vind je diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel overduidelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen €550 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Aromy Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Stretta K6 (Paterno), vermogen 5,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Kate 9 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Haskerhorne. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8506.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!