Pelletkachel kopen Goingarijp

Vergelijk installateurs pelletketels Goingarijp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goingarijp kopen maakt het mogelijk om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl tref je waardevolle raadgeving die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 8511

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei variabelen. Belangrijk zijn: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8511
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goingarijp een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de ATLAS van het merk FerroliEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Genieten van sfeer en warmte voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Goingarijp vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een HR ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Goingarijp waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in april 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Goingarijp

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante keuze: minder vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in goingarijp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welke klant informatie en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste experts doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen m.b.t. je huis. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als en soort kachel en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse monteurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Goingarijp. Vraag naar recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Goingarijp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Goingarijp?

Momenteel bestaan er velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is varieert tussen de €500 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Saint Moritz Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Gaia Più (P03) (Paterno), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Slimmy Metal (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Goingarijp. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8511.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!