Pelletkachel kopen Lemmer

Vergelijk installateurs pelletketels Lemmer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lemmer kopen faciliteert de mogelijkheid om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit verscheidene modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl ontdek je accurate gegevens die helpen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8531

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van specifieke variabelen. Bijvoorbeeld: soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8531
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lemmer iets om te overwegen. Dat kan zijn de HSP 7 450.08 van het merk Haas & SohnEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Lemmer vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer Nederlanders neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Lemmer waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Lemmer

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in lemmer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste installateurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen aangaande jouw woning. Relevant zijn de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of puur een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga voor een uitstekende installateur in Lemmer. Kijk naar beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lemmer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Lemmer?

Recent kun je gebruik maken van allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen schommelt tussen de €450 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Aquas 22 (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano- 10 kW Vulcanello (PN Metal), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Ecofire Anna 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Lemmer. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8530, 8531, 8532.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!