Pelletkachel kopen Doniaga

Vergelijk installateurs pelletketels Doniaga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Doniaga kopen biedt jou de kans om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze website check je veelzijdige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8516

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere variabelen. Belangrijk zijn: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8516
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Doniaga geen gek idee. Denk dan bijvoorbeeld aan de Novella Plus van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1400
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Doniaga vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer consumenten overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Doniaga waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Doniaga

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en relatief goedkope mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in doniaga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste experts zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn wat vragen omtrent het woonobject. Denk aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of zelfs een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Doniaga. Vraag naar recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Doniaga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Doniaga?

Momenteel bestaan er meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is schommelt tussen €800 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Rittium 3P (Tim Sistem), vermogen 5,1 [KW], €500 subsidie.
 • Afrodite-S- type Aurora-S/Febe-S/Gea-S/Circe-S (Phebo Stufe SRL), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • DE 12 AFC (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Doniaga. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8516.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!