Pelletkachel kopen Bakhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Bakhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bakhuizen kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Je vindt verscheidene soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze pagina bekijk jij actuele raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 8574

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van allerlei onderdelen. We spreken over: jouw type woning, het doel van de kachel, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8574
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bakhuizen een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Ecomat 6 van het merk HarkOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Bakhuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Nederlanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Bakhuizen waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bakhuizen

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een groene en relatief goedkope oplossing: minder vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1500 per model.

pelletkachel installateurs in bakhuizen

Plaatsen in de omgeving:

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden zal worden. De meeste uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent uw huis. Denk aan de grootte van de woning de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw info kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als kleur / design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Bakhuizen. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bakhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bakhuizen?

Er zijn op dit moment velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aanlokkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €700 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Carmen 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Stubo 14 – model STC 14.2 (Puros), vermogen 13 [KW], €650 subsidie.
 • Ecofire Anita idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bakhuizen. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8574.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!