Pelletkachel kopen Oudemirdum

Vergelijk installateurs pelletketels Oudemirdum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudemirdum kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met meerdere modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via deze website vind je handige gegevens die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 8576

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8576
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudemirdum zeer interessant. Denk aan de IDRO SMART 14 ACS van het merk Dielle SRLOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €800
 • Aangename warmte voor schappelijke kosten
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €160,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oudemirdum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio bewoners denken na over een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Oudemirdum waar installateurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudemirdum

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige optie: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1350 per model.

pelletkachel installateurs in oudemirdum

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel monteurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent de woning. Belangrijk zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels deze informatie kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het gewenste model en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere experts en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Oudemirdum. Houd rekening met ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Check naderhand of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudemirdum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Oudemirdum?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk extra interessant. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €800 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Atmosfera 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Lindara 100 S-line (Qlima), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Carlotta idro 15 (Palazzetti Lelio), vermogen 15,4 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oudemirdum. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8567, 8576.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!