Pelletkachel kopen Idskenhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Idskenhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Idskenhuizen kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker check je bruikbare raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8523

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8523
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Idskenhuizen zeer interessant. Bijvoorbeeld de Meg Più van het merk EdilKaminMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Idskenhuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat mensen gaan voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Idskenhuizen waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Het vergelijken van monteurs is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Idskenhuizen

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Dit model wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en kostenbesparende mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in idskenhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u wat vragen met betrekking tot de woning. Belangrijk zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw verstrekte info maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als het design en de grootte doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en selecteer een geschikte installateur in Idskenhuizen. Vraag om ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Ga na of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Idskenhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Idskenhuizen?

Tegenwoordig zijn er allerhande opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €650 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Rittium 7 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 8 kW Etna (PN Metal), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Royal Gigliola 80 Air Canalizzata (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Idskenhuizen. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8523.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!