Pelletkachel kopen Snikzwaag

Vergelijk installateurs pelletketels Snikzwaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Snikzwaag kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl lees je uitgebreide informatie die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 8505

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan allerlei variabelen. We spreken over: jouw soort woning, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8505
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Snikzwaag zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de MUSCULARE van het merk SELECTAOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Design en warme sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €160,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Snikzwaag vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de HR ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Snikzwaag waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Prima service, en u kunt gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Snikzwaag

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie zorgt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante optie: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in snikzwaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en mogelijke offerte aangeleverd moet worden. De meeste bedrijven zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen aangaande de woning. Bijvoorbeeld het type huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies voor een erkende installateur in Snikzwaag. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Snikzwaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Snikzwaag?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €900 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Dorica Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Tonda (P07) (Paterno), vermogen 9,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Kate 6 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Snikzwaag. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8505.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!