Pelletkachel kopen Oudega

Vergelijk installateurs pelletketels Oudega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oudega kopen biedt jou de kans om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze pagina check jij omvangrijke aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 8582

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door diverse zaken. Je kunt denken aan: jouw type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8582
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oudega misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de Rita Elite van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Oudega vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Zo’n apparaat maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Oudega waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Oudega

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel zorgt voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een groene en relatief goedkope keuze: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in oudega

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel monteurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen inzake je woning. Denk aan de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als het design en de afmetingen hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een goede installateur in Oudega. Bekijk de klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oudega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Oudega?

Tegenwoordig zijn er diverse subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het exacte bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €950 en €1300. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Atena (TSP), vermogen 12,9 [KW], €645 subsidie.
 • Viola 100 S-line (Qlima), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Martina idro lux 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Oudega. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8582.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!