Pelletkachel kopen Oosterzee

Vergelijk installateurs pelletketels Oosterzee

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oosterzee kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houtpellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit meerdere modellen kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van onze vergelijker tref jij bruikbare informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8536

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende zaken. Belangrijk zijn: jouw type huis, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8536
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oosterzee iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Model 900 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Oosterzee vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer bewoners gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Oosterzee waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2024) zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oosterzee

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De biomassaketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope optie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in oosterzee


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel experts plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen ten aanzien van je huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook aspecten als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een geschikte installateur in Oosterzee. Vraag om referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oosterzee


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oosterzee?

In de huidige situatie zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel systemen die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €800 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PP 510 A (TMC Srl), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Lara / Susy (Punto Fuoco), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Dani New 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Oosterzee. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8536.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!