Pelletkachel kopen Delfstrahuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Delfstrahuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Delfstrahuizen kopen stelt jou in staat om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van de pelletkachel-vergelijker check je waardevolle details die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 8508

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels allerlei factoren. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8508
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Delfstrahuizen iets om te overwegen. Een voorbeeld is de Icona Black LX up 9 van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Delfstrahuizen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Delfstrahuizen waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dus wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Delfstrahuizen

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een groene en relatief goedkope oplossing: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €400 per product.

pelletkachel installateurs in delfstrahuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen wat vragen aangaande uw woning. Belangrijk zijn het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een model dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook aspecten als de kleur en de grootte zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een betrouwbare installateur in Delfstrahuizen. Vraag naar klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Delfstrahuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Delfstrahuizen?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg serieus. Het bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €600 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Montreux Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Sogno (P10) (Paterno), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Slimmy Hotstone (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Delfstrahuizen. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8508.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!