Pelletkachel kopen Ruigahuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Ruigahuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ruigahuizen kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Met behulp van onze website lees je handige gegevens die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 8564

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat is afhankelijk van meerdere randvoorwaarden. Onder andere: huis-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8564
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ruigahuizen zeker een goede optie. Denk aan de Ecofire Ines 9 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €500
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ruigahuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Ruigahuizen waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ruigahuizen

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. Dit model zorgt voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €750 per product.

pelletkachel installateurs in ruigahuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verzonden kan worden. De meeste bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen inzake het woonobject. Onder andere het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Geleid door de data kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als de kleur en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en selecteer een goede installateur in Ruigahuizen. Houd rekening met reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ruigahuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ruigahuizen?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €700 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Slim 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Moira (Punto Fuoco), vermogen 16,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Noah 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ruigahuizen. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8564.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!