Pelletkachel kopen Joure

Vergelijk installateurs pelletketels Joure

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Joure kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze website tref je veelzijdige info die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8501

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan verscheidene factoren. We spreken over: huis-specificaties, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8501
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Joure zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Mon Amour van het merk ThermorossiOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Joure vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Joure waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Joure

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en prijs-interessante mogelijkheid: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in joure


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd zal worden. Veel experts zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen wat vragen met betrekking tot jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Met behulp van uw data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als het design en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en kies een goede installateur in Joure. Let op beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Joure


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Joure?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het bedrag dat toe te passen is wisselt tussen de €900 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Insert Line Idra 15 (Thermorossi), vermogen 14,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Meissa 27 (Pasqualicchio), vermogen 24,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Jessica 8 silent (Palazzetti Lelio), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Joure. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8500, 8501, 8502, 8503.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!