Pelletkachel kopen Oldeouwer

Vergelijk installateurs pelletketels Oldeouwer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldeouwer kopen maakt het mogelijk om een huis zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker check je samengestelde info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 8515

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse factoren. Denk aan: soort huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8515
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldeouwer iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Elda Steel van het merk Dal Zotto S.P.AOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1150
 • Genieten van sfeer en warmte, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Oldeouwer vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige installaties kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor de HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel bewoners overwegen een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Oldeouwer waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daardoor wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oldeouwer

Een innovatieve en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en besparende optie: lagere CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in oldeouwer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn relevante vragen ten aanzien van jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van de data kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als en soort kachel en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga in zee met een betrouwbare installateur in Oldeouwer. Bekijk de referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oldeouwer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Oldeouwer?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €700 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Saint Moritz Pidra Supreme (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • DAFNE – type Dafne / Ondina (Phebo Stufe SRL), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Ornella 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Oldeouwer. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8515.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!