Pelletkachel kopen Bantega

Vergelijk installateurs pelletketels Bantega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bantega kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij samengestelde details die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 8538

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels verscheidene zaken. Je kunt denken aan: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8538
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bantega wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Revivo 125 van het merk RikaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor aantrekkelijke prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenconsumeert 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Bantega vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel bewoners kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Bantega waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Bantega

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een duurzame en voordelige keuze: lagere CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in bantega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen over uw woonobject. Voorbeelden zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een systeem die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als het design en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een erkende installateur in Bantega. Houd rekening met beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bantega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Bantega?

Momenteel bestaan er velerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen de €650 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • INSERTO CRYSTAL (TSP), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Delia / Anita 2014 (Punto Fuoco), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Julie 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Bantega. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8538.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!