Pelletkachel kopen Ouwster-Nijega

Vergelijk installateurs pelletketels Ouwster-Nijega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ouwster-Nijega kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van onze tool lees jij waardevolle informatie die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 8514

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door verscheidene zaken. Bijvoorbeeld: jouw type woning, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8514
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ouwster-Nijega zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de FSPP 13 KW van het merk RUNAXOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom plus 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ouwster-Nijega vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een CV-ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak houtpellets of blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Ouwster-Nijega waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ouwster-Nijega

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en besparende keuze: lagere CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in ouwster-nijega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte verstuurd kan worden. Veel aannemers werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u een aantal vragen omtrent uw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook aspecten als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een goed bekendstaande installateur in Ouwster-Nijega. Kijk naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ouwster-Nijega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ouwster-Nijega?

Recent kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen €950 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Dorica Pidra Supreme Majolica (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • HERA – type Hera / Iris / Talia / Asia / Gaia (Phebo Stufe SRL), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • Ecofire Soprano 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ouwster-Nijega. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8514.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!