Pelletkachel kopen Nijehaske

Vergelijk installateurs pelletketels Nijehaske

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijehaske kopen stelt je in de gelegenheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn feitelijk kleine staafjes uit geperst houtafval. We onderscheiden meerdere modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van deze pagina vind jij actuele raadgeving die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 8466

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van diverse zaken. Je kunt denken aan: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8466
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijehaske wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Drum LW up 15 van het merk CMGMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Nijehaske vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders preferereneen krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nijehaske waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Nijehaske

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie wordt aangeraden voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een groene en prijstechnisch interessante beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €650 per product.

pelletkachel installateurs in nijehaske


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en mogelijke offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen over het woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en ga voor een geschikte installateur in Nijehaske. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nijehaske


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nijehaske?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen €400 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Saint Moritz Silent (Thermorossi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita idro 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,3 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Rosella 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Nijehaske. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8466.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!