Pelletkachel kopen Terherne

Vergelijk installateurs pelletketels Terherne

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terherne kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verscheidene type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker lees je praktische info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen drie soorten kachels:

  kachel installateur 8493

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels verschillende randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: soort huis, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8493
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Terherne iets om te overwegen. Dat kan zijn de LP up 6 Icona Mirror van het merk CMGEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Terherne vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat Hollanders gaan voor een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Terherne waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Terherne

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie draagt zorg voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een milieubewuste en relatief goedkope installatie: beperkte broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1100 per kachel.

pelletkachel installateurs in terherne


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en eventuele offerte verzonden zal worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent je woonobject. Onder andere de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van je info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als het design en de grootte doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en kies een betrouwbare installateur in Terherne. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Terherne


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Terherne?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk niet misselijk. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €950 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Pidra 13 Montruex Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Meissa 15 (Pasqualicchio), vermogen 12,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Eldora silent 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Terherne. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8493.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!