Pelletkachel kopen Steenwijkerland

Vergelijk installateurs pelletketels Steenwijkerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Steenwijkerland kopen maakt het mogelijk om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door onze tool ontdek jij samengestelde adviezen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8343

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van verscheidene zaken. Denk aan: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Postcode8343
Netnummer0521 (+31521)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Steenwijkerland iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Atlas van het merk ClamMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Steenwijkerlandverbruikt 2880 kWh stroom en nog eens 2880 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €165,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Steenwijkerland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Steenwijkerland waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Steenwijkerland

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is geschikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en prijs-interessante optie: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €600 per model.

pelletkachel installateurs in steenwijkerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over het woonobject. Belangrijk zijn het type woning, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op de info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als het gewenste model en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en maak een keuze voor een goede installateur in Steenwijkerland. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Steenwijkerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Steenwijkerland?

Recent kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over honderden pelletkachel en pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk niet misselijk. Het bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €950 en €1250. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • SPV-M13 ZOE (EvaCalor), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • LX up 12 Cave (CMG), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.
 • Unica Term PLUS 7 (Unica Term GmbH), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Steenwijkerland. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8343.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente