Pelletkachel kopen Sloten

Vergelijk installateurs pelletketels Sloten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sloten kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het betreft cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker vind je waardevolle raadgeving die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 8556

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. Denk aan: jouw type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8556
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sloten zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de Elisa Ghost Air van het merk LaminoxMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Aangename warmte, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Sloten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer Nederlanders preferereneen inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Sloten waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Sloten

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel kan gebruikt worden voor een centrale verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en kostenbesparende keuze: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in sloten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en misschien de offerte toegezonden zal worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Hierna zie je verschillende vragen met betrekking tot je huis. Denk aan het soort woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een oplossing die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als ambiance en de maatvoering hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Sloten. Vraag naar beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sloten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Sloten?

In de huidige situatie zijn er allerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €600 en €1500. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Carmen 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M10 Stella (Punto Fuoco), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Miriam 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sloten. Wat zijn de mogelijkheden om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8556.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!