Pelletkachel kopen Rottum

Vergelijk installateurs pelletketels Rottum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rottum kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. D.m.v. deze pagina doorzoek je actuele aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8461

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan velerlei onderdelen. Bijvoorbeeld: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8461
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Rottum een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de FILO LP6 van het merk CAMINETTIOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €900
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Rottum vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een gasketel. Deze installatie gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer huizenbezitters preferereneen luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Rottum waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Rottum

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een groene en prijs-interessante installatie: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €500 per installatie.

pelletkachel installateurs in rottum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden moet worden. De meeste experts focussen zich op een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je een aantal vragen m.b.t. de woning. Bijvoorbeeld de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als en soort kachel en de grootte zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga in zee met een goede installateur in Rottum. Vraag om beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rottum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Rottum?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel & pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk extra interessant. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen de €800 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • 7000 Thermocomfort (Thermorossi), vermogen 12,4 [KW], €620 subsidie.
 • Ecofire Olga idro 24 (Palazzetti Lelio), vermogen 23,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Rosa 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Rottum. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8461.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!