Pelletkachel kopen Rijs

Vergelijk installateurs pelletketels Rijs

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rijs kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft machinaal geperste korrels van zaagsel. We hebben te maken met diverse soorten kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze website ontdek je handige aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8572

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. specifieke factoren. We spreken over: huis-specificaties, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8572
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rijs misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Slim Quadro 9 van het merk ThermorossiMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Rijs vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders overwegen een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. We zien steeds meer kachel showrooms in Rijs waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is daarom geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Rijs

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit type kachel is een duurzame en besparende optie: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1200 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in rijs


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen die gaan over jouw woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel als designstuk, of zelfs een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als uitstraling en de breedte van de ketel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies voor een uitstekende installateur in Rijs. Vraag om recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rijs


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Rijs?

Er zijn op dit moment meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen €950 en €1200. Je kunt denken aan:

 • Fiamma 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • STB 18 / Super Triciolo 17,5 (Puros), vermogen 15,5 [KW], €775 subsidie.
 • Royal Lea Air 120 US (Palazzetti Lelio), vermogen 12,3 [KW], €615 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor diegene die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Rijs. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8572.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!