Pelletkachel kopen Vegelinsoord

Vergelijk installateurs pelletketels Vegelinsoord

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vegelinsoord kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker doorzoek je handige gegevens die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8467

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met verschillende facetten. Denk aan: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8467
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Vegelinsoord zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Virgo 12 / Virgo 12 C van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Vegelinsoord vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Vegelinsoord waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Vegelinsoord

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel draagt zorg voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en besparende installatie: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1450 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in vegelinsoord


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste experts plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen die gaan over je woonobject. U kunt denken aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als uitstraling en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een goede installateur in Vegelinsoord. Let op klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vegelinsoord


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Vegelinsoord?

In de huidige situatie zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet mis. Het bedrag waar je recht op hebt vinden we terug tussen de €900 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • BellaVista (R) Plus (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Ecofire Bella idro 17 (Palazzetti Lelio), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Ecofire Scricciola new (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Vegelinsoord. Wat kan ik allemaal doen om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8467.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!