Pelletkachel kopen Dijken

Vergelijk installateurs pelletketels Dijken

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dijken kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt diverse type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door deze pagina check je bruikbare aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8528

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met meerdere onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8528
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Dijken misschien we dé oplossing. Denk aan de LP up 9, Ile van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Dijken vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Dit zijn vaak plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze jaren begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Dijken waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Dijken

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en prijstechnisch interessante optie: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per ketel.

pelletkachel installateurs in dijken


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Graag horen wij naar wie de informatie en mogelijke offerte verstuurd zal worden. De meeste aannemers doen werkzaamheden in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we wat vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld het type woning, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door je gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Dijken. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Dijken


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Dijken?

Momenteel bestaan er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet misselijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €600 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Rittium 8 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 12 kW Stromboli (PN Metal), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Ecofire Anna 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Dijken. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8528.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!