Pelletkachel kopen Teroele

Vergelijk installateurs pelletketels Teroele

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Teroele kopen maakt het mogelijk om woningen zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze vergelijker lees je omvangrijke toelichtingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 8524

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels verscheidene onderdelen. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8524
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Teroele een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de MILANO10-KKR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €160,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Teroele vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Legio mensen overwegen een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Teroele waar installateurs u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De marktprijzen (juli 2024) kunnen sterk fluctueren. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Teroele

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel is toepasbaar voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een duurzame en besparende oplossing: lagere vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per systeem.

pelletkachel installateurs in teroele


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en misschien de offerte aangeleverd zal worden. De meeste monteurs doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen m.b.t. uw woning. Denk aan de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering spelen een rol.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga voor een geschikte installateur in Teroele. Let op reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Teroele


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Teroele?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen €850 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Rittium 7 CTP 8kW (Tim Sistem), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 8 kW Lava (PN Metal), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Royal Klima 9 new (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Teroele. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8524.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!