Pelletkachel kopen Harich

Vergelijk installateurs pelletketels Harich

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Harich kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Met behulp van onze vergelijker ontdek je praktische adviezen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten installaties:

  kachel installateur 8571

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei aspecten. Belangrijk zijn: jouw type huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8571
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Harich wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Aqua 16 Style Elegance van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies lopen op tot wel €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Harich vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven aan het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio huizenbezitters denken na over een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Harich waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Harich

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor het verwarmingssysteem en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende installatie: beperkte vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per kachel.

pelletkachel installateurs in harich


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen m.b.t. het woonobject. Denk aan de grootte van het huis de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door uw data maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga in zee met een erkende installateur in Harich. Bekijk de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Harich


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Harich?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel overduidelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen de €800 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Deca 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Nevis/Atena (Puros), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Royal Lea Air 90 US (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Harich. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8571.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!