Pelletkachel kopen Echten

Vergelijk installateurs pelletketels Echten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Echten kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze website doorzoek jij uitgebreide informatie die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 8537

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Belangrijk zijn: soort huis, het stoomniveau, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8537
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Echten zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Rosy van het merk ExtraflameEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €160,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Echten vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is erg variabel. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Echten waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is dus een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Echten

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De ketel zorgt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en voordelige oplossing: beperkte CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in echten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. De meeste aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van je woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door je data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een systeem die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies voor een geschikte installateur in Echten. Bekijk de klantervaringen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Echten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Echten?

Hedendaags vind je allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel onmiskenbaar extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €800 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • BABY FIVE ARIEL (TSP), vermogen 5,6 [KW], €500 subsidie.
 • Licia (Punto Fuoco), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Julie 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Echten. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8537.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!