Pelletkachel kopen Tjerkgaast

Vergelijk installateurs pelletketels Tjerkgaast

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tjerkgaast kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met verschillende modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek je waardevolle aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 8522

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van allerlei onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8522
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tjerkgaast iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Arata van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en nog eens 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Tjerkgaast vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio consumenten neigen naar een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Tjerkgaast waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn erg wisselend. Installateurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Tjerkgaast

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De installatie draagt zorg voor verwarming van de woning en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en prijs-interessante oplossing: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €400 per product.

pelletkachel installateurs in tjerkgaast


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen met betrekking tot het woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele aanbieders en maak een keuze voor een uitstekende installateur in Tjerkgaast. Check de klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Tjerkgaast


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tjerkgaast?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar niet mis. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €700 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Rittium 8 6kW (Tim Sistem), vermogen 5,7 [KW], €500 subsidie.
 • EUROPA – type Europa / Astrea (Phebo Stufe SRL), vermogen 22,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Royal Air 90 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Tjerkgaast. Wat zijn voor mij de opties om een energieneutraal huis te realiseren? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8522.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!