Pelletkachel kopen Nijemirdum

Vergelijk installateurs pelletketels Nijemirdum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nijemirdum kopen stelt jou in staat om de woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van pelletkachelrevolutie.nl check je samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. We maken onderscheid tussen drie soorten installaties:

  kachel installateur 8566

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels diverse factoren. Je kunt denken aan: type huis, de wensen, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8566
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Nijemirdum een uitstekende optie. Dat kan zijn de Ekoline 7,5 van het merk KovanMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenconsumeert 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nijemirdum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Veel Nederlanders oriënteren zich op een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Nijemirdum waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nijemirdum

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor de centrale verwarming en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en besparende oplossing: minder uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in nijemirdum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd kan worden. Veel bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen over het huis. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van uw info kan de installateur een zinnige raming maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als het design en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele bedrijven en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Nijemirdum. Vraag om verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Nijemirdum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nijemirdum?

Recent kun je gebruik maken van velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen die op de lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk niet mis. Het bedrag dat toepasbaar is wisselt tussen de €850 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Crystal 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Stella 7 (Puros), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Bianca 12 (PRO 3) (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Nijemirdum. Wat zijn de mogelijkheden als ik helemaal van het gas af wil? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8566.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!