Pelletkachel kopen Mirns

Vergelijk installateurs pelletketels Mirns

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mirns kopen maakt het mogelijk om uw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan verscheidene installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij bruikbare adviezen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 8573

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm water. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene facetten. Denk aan: type woning, het doel, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8573
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mirns misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de ST-03-10 Idesia van het merk Green PurosOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Volledig automatisch
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €160,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Mirns vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de HR ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Mirns waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mirns

Een innovatieve en is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is geschikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige oplossing: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €750 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in mirns

Veelbesproken merken:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd moet worden. Veel uitvoerders werken in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we belangrijke vragen omtrent je huis. Belangrijk zijn het type huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als het gewenste model en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en selecteer een uitstekende installateur in Mirns. Bekijk de klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Mirns


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Mirns?

Hedendaags vind je diverse subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletkachel & pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen €600 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sofia 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Stubo 12 / Grazia 12 / Graziosa – model STC 12.2 (Puros), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Ecofire Anita idro 13 (Palazzetti Lelio), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Mirns. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8573.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!