Pelletkachel kopen Legemeer

Vergelijk installateurs pelletketels Legemeer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Legemeer kopen is bij uitstek geschikt om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden verschillende installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze vergelijker ontdek je handige raadgeving die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 8527

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van verscheidene facetten. We spreken over: woning-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8527
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Legemeer een uitstekende optie. Een voorbeeld is de Drum LW up 15 van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €600
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrenconsumeert 2770 kWh stroom en stookt 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Legemeer vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren kiezen voor een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Legemeer waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De actuele prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Legemeer

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een milieuvriendelijke en prijs-interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in legemeer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel experts zijn beperkt tot een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je speciale vragen over jouw woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een model die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat mag het kosten? Ook factoren als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga aan de slag met een professionele installateur in Legemeer. Vraag om klantervaringen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Legemeer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Legemeer?

Tegenwoordig zijn er meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €950 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Rittium 7 CTP 10kW (Tim Sistem), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • MCR TR. Vulcano – 12 kW Lava (PN Metal), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Ecofire Anna 12 Pro3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Legemeer. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8527.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!