Pelletkachel kopen Rohel

Vergelijk installateurs pelletketels Rohel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Rohel kopen maakt het mogelijk om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende type installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Aan de hand van onze tool doorzoek jij accurate raadgeving die helpen bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8507

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verschillende randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8507
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Rohel een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Varizé / Alfa S van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €160,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Rohel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de inkoopprijs van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Legio Nederlanders kiezen voor een inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Rohel waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Rohel

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model zorgt voor het verwarmingssysteem en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in rohel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders focussen zich op hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je belangrijke vragen inzake het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of meer een product die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als ambiance en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Rohel. Vraag om referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Rohel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Rohel?

Recent kun je gebruik maken van allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet mis. Het exacte bedrag dat toepasbaar is loopt uiteen tussen de €900 en €1050. Je kunt denken aan:

 • Lienz Pidra 6 (Thermorossi), vermogen 6 [KW], €1400 subsidie.
 • Stretta K8 (Paterno), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Margherita 10 (Palazzetti Lelio), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Rohel. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8507.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!