Pelletkachel kopen Ouwsterhaule

Vergelijk installateurs pelletketels Ouwsterhaule

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ouwsterhaule kopen opent nieuwe deuren om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt diverse modellen en installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Middels onze vergelijker ontdek jij omvangrijke gegevens die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 8513

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8513
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ouwsterhaule geen gek idee. Bijvoorbeeld de Alfa 20 van het merk Ambiente & CaloreOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1200
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ouwsterhaule vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio Hollanders kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ouwsterhaule waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ouwsterhaule

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De pelletketel zorgt voor een verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ouwsterhaule


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en wellicht een offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen belangrijke vragen ten aanzien van het woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als uitstraling en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en maak een keuze voor een goede installateur in Ouwsterhaule. Let op beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ouwsterhaule


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ouwsterhaule?

Tegenwoordig zijn er diverse opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt tussen €800 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Dorica Pidra Supreme Metalcolor (Thermorossi), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Wendy (P1401 K8-body) (Paterno), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Sophie 9 Ermetica (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Ouwsterhaule. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 8513.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!