Pelletkachel kopen Follega

Vergelijk installateurs pelletketels Follega

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Follega kopen opent nieuwe deuren om een woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool check je praktische toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 8535

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van meerdere factoren. Onder andere: woning-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8535
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Follega zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Blade van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente De Fryske Marrengebruikt 2770 kWh stroom plus nog eens 2770 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Follega vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Steeds meer bewoners neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Follega waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Follega

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De installatie wordt aangeraden voor de CV installatie en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €850 per ketel.

pelletkachel installateurs in follega


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden zal worden. De meeste experts plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen inzake je woning. Onder andere het soort huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Aan de hand van uw ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is het budget? Ook variabelen als het gewenste model en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Follega. Houd rekening met recensies en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Follega


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Follega?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel onmiskenbaar niet mis. Het exacte bedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €650 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Rittium 20 hydro (Tim Sistem), vermogen 19,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Lory (Punto Fuoco), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Dani New 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Follega. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 8535.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die zonlicht omzet in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!