Pelletkachel kopen Eesterga

Vergelijk installateurs pelletketels Eesterga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eesterga kopen stelt jou in staat om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker ontdek jij actuele aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8534

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse aspecten. Belangrijk zijn: jouw type huis, de wensen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Postcode8534
Netnummer0514 (+31514)
Gasverbruik M31490 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eesterga zeker een goede optie. Denk aan de Sixty C van het merk Moretti DesignOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor een laag budget
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente De Fryske Marrenverbruikt 2770 kWh stroom en 2770 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €160,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Eesterga vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Deze ketel gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer Hollanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Eesterga waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door merk/type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Eesterga

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem zorgt voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en prijstechnisch interessante optie: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Geld besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in eesterga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en misschien de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je diverse vragen omtrent je woning. Voorbeelden zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of juist een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook factoren als en soort kachel en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in Eesterga. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eesterga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Eesterga?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over honderden pelletkachel of pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen de €500 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rittium 14 hydro (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Model 915 (PRO), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Beatrice 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Eesterga. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8534.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!