Pelletkachel kopen Waadhoeke

Vergelijk installateurs pelletketels Waadhoeke

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waadhoeke kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze vergelijker check je bruikbare info die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8814

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene factoren. We spreken over: type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8814
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waadhoeke wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Sally van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €650
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Waadhoeke vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht voorziet de vlam van zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer consumenten gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Waadhoeke waar experts u geschikte installaties laten vergelijken. Zo kan u de kachels zien, en bovendien eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Waadhoeke

Een andere woning dekkende optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een bewuste en kostenbesparende beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €1100 per installatie.

pelletkachel installateurs in waadhoeke


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte verstuurd kan worden. Veel bedrijven zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen die gaan over uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als kleur / design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en ga voor een uitstekende installateur in Waadhoeke. Bekijk de ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Waadhoeke


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Waadhoeke?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet misselijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €450 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Noelle 10 (densan), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • 98ELITE.8-WAR (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Primula Multiair (Red), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Waadhoeke. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8814.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente