Pelletkachel kopen Westhoek

Vergelijk installateurs pelletketels Westhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Westhoek kopen maakt het mogelijk om jouw woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van de pelletkachel-vergelijker check je samengestelde info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 installaties:

  kachel installateur 9075

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van velerlei facetten. Bijvoorbeeld: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9075
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Westhoek wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Nova 7 van het merk PurosOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €153,00 in juni 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Westhoek vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m de gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Westhoek waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Westhoek

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per model.

pelletkachel installateurs in westhoek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In stap 2 treft u belangrijke vragen inzake jouw woonobject. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels de data kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook factoren als de kleur en de afmetingen hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke bedrijven en kies een uitstekende installateur in Westhoek. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Westhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Westhoek?

Hedendaags vind je allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen €500 en €1100. Een aantal interessante opties:

 • SLIM 110 (AMG S.p.A.), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.
 • Mon Amour (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Domo multiair RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Westhoek. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9075.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!