Pelletkachel kopen Minnertsga

Vergelijk installateurs pelletketels Minnertsga

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Minnertsga kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Met behulp van deze pagina lees jij uitgebreide details die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 9047

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden. Denk aan: type huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9047
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Minnertsga zeer interessant. Dat kan zijn de Class Idro Ceramic 28 MAJO.IDRO28-WAR van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1300
 • Genieten van sfeer en warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Minnertsga vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de CV-ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Er spelen zaken een rol zoals; warmtevraag, prijzen en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer huizenbezitters neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Minnertsga waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2022 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Minnertsga

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige optie: minder vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in minnertsga


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen omtrent jouw huis. Relevant zijn het soort huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook randvoorwaarden als ambiance en de afmetingen hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en maak een keuze voor een erkende installateur in Minnertsga. Check de verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Minnertsga


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Minnertsga?

Hedendaags vind je meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. De tegemoetkoming dat toepasbaar is wisselt tussen €600 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • Acciaio Modello 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Irori (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Roco (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Minnertsga. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9047.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!