Pelletkachel kopen Ingelum

Vergelijk installateurs pelletketels Ingelum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ingelum kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Geholpen door de pelletkachel-vergelijker doorzoek je accurate adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 modellen:

  kachel installateur 9038

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke variabelen. We spreken over: jouw soort woning, wat het doel is, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9038
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ingelum iets om te overwegen. Dat kan zijn de Hydro 24 Vetro van het merk Punto FuocoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1500
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Een zeer hoog rendement
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom plus 2580 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €153,00 in juni 2022. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Ingelum vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n pelletketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de Hollanders denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Ingelum waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juni 2022 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ingelum

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel is geschikt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. We hebben het over een bewuste en aantrekkelijke optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €750 per model.

pelletkachel installateurs in ingelum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de productinfo en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen ten aanzien van jouw huis. U kunt denken aan de categorie van uw huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je verstrekte info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als uitstraling en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga aan de slag met een goede installateur in Ingelum. Vraag om verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of de rookafvoer in orde is. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ingelum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ingelum?

Momenteel bestaan er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletkachel en pelletketel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen €900 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Excelent 10-KED / Zwart (AMG S.p.A.), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Shard (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Kapo (Rika), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ingelum. Welke maatregelen moet ik treffen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9038.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!