Pelletkachel kopen Wjelsryp

Vergelijk installateurs pelletketels Wjelsryp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wjelsryp kopen stelt jou in staat om een huis duurzaam te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl tref jij actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 8842

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse randvoorwaarden. We spreken over: jouw soort huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8842
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update oktober 2023)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wjelsryp geen gek idee. Denk aan de IDRO-REDON-GL20 van het merk KalorOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in oktober 2023. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Wjelsryp vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wjelsryp waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in oktober 2023 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Wjelsryp

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel is geschikt voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €700 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in wjelsryp

Plaatsen in de regio:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden kan worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hier volgen diverse vragen m.b.t. uw woonobject. Denk aan het type huis, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als het gewenste model en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies voor een erkende installateur in Wjelsryp. Houd rekening met verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Wjelsryp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Wjelsryp?

Momenteel bestaan er verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit honderden pelletkachel of pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk niet mis. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €900 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • Norma RR12C-RU (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • Lily 8 (Royal / Palazzetti), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Eleonora 74 S-line (Qlima), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Wjelsryp. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8842.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!