Pelletkachel kopen Schalsum

Vergelijk installateurs pelletketels Schalsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schalsum kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn verschillende type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij uitgebreide adviezen die jou terzijde staan bij het maken van een goede keuze. Feitelijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 8813

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse aspecten. Onder andere: huis-specificaties, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8813
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update oktober 2023)

Interesse in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Schalsum geen gek idee. Denk aan de Ural van het merk EdilKaminNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1250
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in oktober 2023. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Schalsum vergelijken (oktober 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel bewoners denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Schalsum waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van oktober 2023 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Schalsum

Een effectieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan benut worden voor de centrale verwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante keuze: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn relatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €950 per installatie.

pelletkachel installateurs in schalsum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van je woning. Relevant zijn de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en ga in zee met een betrouwbare installateur in Schalsum. Let op reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Schalsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Schalsum?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je vindt meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs niet mis. Het subsidiebedrag dat toe te passen is ligt tussen de €450 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Norma RR6-K (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Iris Air 80 (Royal / Palazzetti), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • Hydro 20 Vetro (Punto Fuoco), vermogen 18,5 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Schalsum. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8813.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!