Pelletkachel kopen Nij Altoenae

Vergelijk installateurs pelletketels Nij Altoenae

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nij Altoenae kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Middels onze tool ontdek je actuele details die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9072

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat wordt bepaald door verscheidene onderdelen. Je kunt denken aan: jouw type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9072
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2022)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nij Altoenae wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de ES 8 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Waadhoekeverbruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Nij Altoenae vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Nij Altoenae waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nij Altoenae

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een bewuste en kostenbesparende installatie: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in nij-altoenae


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Zo is het duidelijk naar wie specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen belangrijke vragen omtrent het woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw info maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of liever een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het design en de maatvoering zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Nij Altoenae. Vraag om verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nij Altoenae


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Nij Altoenae?

Tegenwoordig zijn er allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletketel & pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen de €400 en €1000. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • SLIM 60 (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Interio 20 (Thermoflux), vermogen 19,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Domo Multiair (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nij Altoenae. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9072.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!