Pelletkachel kopen Blessum

Vergelijk installateurs pelletketels Blessum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blessum kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende type installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Aan de hand van onze vergelijker lees je handige aanbevelingen die van pas komen bij het maken van een goede keuze. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 9032

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door allerlei zaken. Je kunt denken aan: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9032
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Blessum een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de WOC 75 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Genieten van sfeer en warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom plus nog eens 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Blessum vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de gasketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel mensen preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Blessum waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Blessum

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De biomassaketel is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en besparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in blessum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel experts zijn werkzaam in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn relevante vragen m.b.t. je woning. Belangrijk zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als ambiance en de maatvoering zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire leveranciers en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Blessum. Houd rekening met recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Blessum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Blessum?

Hedendaags vind je velerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €950 en €1000. Je kunt denken aan:

 • EASY.M1-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Alaska (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • MINTA AIR (8 S1) (Red), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de bewoner die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Blessum. De vraag is; wat kan ik doen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9032.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!