Pelletkachel kopen Vrouwenparochie

Vergelijk installateurs pelletketels Vrouwenparochie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vrouwenparochie kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze website lees jij handige raadgeving die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 9077

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9077
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vrouwenparochie een uitstekende optie. Denk aan de Graziosa lux plus van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekeconsumeert 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €153,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Vrouwenparochie vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m de CV-ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Bezoek eens kachel showrooms in Vrouwenparochie waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Vrouwenparochie

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Dit model draagt zorg voor verwarming van de woning en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een duurzame en prijstechnisch interessante optie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per installatie.

pelletkachel installateurs in vrouwenparochie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen wat vragen ten aanzien van je woonobject. Relevant zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook onderdelen als de kleur en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en kies voor een goede installateur in Vrouwenparochie. Vraag naar verhalen van andere klanten en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Vrouwenparochie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Vrouwenparochie?

Recent kun je gebruik maken van diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel producten die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard erg serieus. Het bedrag dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €900 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Qlima Ronda 80 Glass (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Ciao (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Induo RAO (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Vrouwenparochie. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9077.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!