Pelletkachel kopen St.-Annaparochie

Vergelijk installateurs pelletketels St.-Annaparochie

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in St.-Annaparochie kopen stelt jou in staat om woningen op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn verschillende modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij onze tool vind jij omvangrijke adviezen die helpen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 kachels:

  kachel installateur 9076

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Denk aan: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode9076
Netnummer0518 (+31518)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in St.-Annaparochie zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Stretta K8 van het merk PaternoOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €750
 • Genieten van sfeer en warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel die vaak in de woonkamer staat geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en stookt 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €153,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel St.-Annaparochie vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio bewoners oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in St.-Annaparochie waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in St.-Annaparochie

Een andere populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie draagt zorg voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een bewuste en prijs-interessante beslissing: minder vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €1150 per model.

pelletkachel installateurs in st-annaparochie


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen m.b.t. je woning. Belangrijk zijn het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van uw data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en kies voor een erkende installateur in St.-Annaparochie. Bekijk de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in St.-Annaparochie


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in St.-Annaparochie?

Er zijn op dit moment allerlei regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.750 pelletketel of pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is varieert tussen de €450 en €1250. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • NSE (M2) (AMG S.p.A.), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Model 2000 (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Induo (Rika), vermogen 9,6 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in St.-Annaparochie. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9076.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!