Pelletkachel kopen Herbaijum

Vergelijk installateurs pelletketels Herbaijum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Herbaijum kopen maakt het mogelijk om uw huis zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het betreft houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er bestaan velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker lees jij accurate adviezen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 8807

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met diverse variabelen. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, de wensen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteWaadhoeke
Postcode8807
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update september 2023)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Herbaijum geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de SPV-M13 BEATRICE van het merk EvaCalorMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Waadhoekegebruikt 2580 kWh stroom en 2580 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €153,00 in september 2023. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Herbaijum vergelijken (september 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een elektrische eenheid maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten denken na over een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Herbaijum waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van september 2023 fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van categorie kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Herbaijum

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem is geschikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het wordt gekenmerkt als groene en besparende installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in herbaijum

Plaatsen in de omgeving:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen inzake je huis. Onder andere de grootte van de woning de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op uw ingevulde gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is het budget? Ook onderdelen als ambiance en gewenste afmeting kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en ga aan de slag met een erkende installateur in Herbaijum. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat dat groot genoeg is. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Herbaijum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Herbaijum?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. De totale subsidie dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €600 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Sirio (Ambiente & Calore), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Ilena Air 60 (Royal / Palazzetti), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • SPV-M13 NIA (Punto Fuoco), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Herbaijum. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8807.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!